Ball de Cercolets

 

Aquest ball es composa de 10 persones, a Vilanova, nenes de 7 a 10 anys.

Aquest ball es de significació agrícola, del més antics del Penedés i s´el relaciona amb les festes de celebració de la verema. Com tots els balls de cèrcols o "arcs" es centra en l’evolució d’uns balladors que executen unes coreografies determinades, tot brandant uns cèrcols normalment enramats amb motius florals o vegetals. A la variant de Vilanova es compta a més amb dos personatges: el Majoral i l' Àngel, aquest últim normalment un nen o una nena petit que es el que corona la darrera evolució del ball anomenada "la Bota" que consisteix en fer una volta amb els cèrcols damunt la qual puja l´ Àngel tot després d’haver fet les coreografies de la  “Passada i el Pont”.

En aquest ball hi ha també una part de recitat en que el majoral i els balladors es creuen uns versos referents a la Festa o al patró o patrona de la vila.

El vestuari consta de camisa i pendeló blancs, fandilleta blava o vermella, "camalls " amb cascavells als turmells, faixa blava o vermella i mocador al pit.

Aquest ball va acompanyat de sac de gemecs i flabiol i té tres tonades diferents per cadascuna de les coreografies a realitzar.

El ball de Cercolets de Vilanova i la Geltrú va ésser recuperat per L´Agrupació de Balls Populars a l’any 1982.

Formulari de contacte

Cal omplir tots els camps.

Localització

Troba'ns més ràpid

Agrupació de Balls Populars de Vilanova i la Geltrú · dissenyat per: ohmywebness.com