La Colla de Bastons (Nois) de Vilanova i la Geltrú celebra el seu 25è aniversari

Per celebrar-ho ballaran “La Boja” sense parar de cap a cap de la Rambla de Vilanova i la Geltrú.

 

La festa Major de 1988 s’estrenava a la capital del Garraf la Colla de Ball de Bastons infantil. Una vintena de nens d’entre 8 i 11 anys van estar assajant durant tot un any els 7 balls que en aquell moment composaven el repertori bastoner de la ciutat, fent la seva pre-estrena per la Cercavila de Sant Pere, a la Festa Major de Baix-a-Mar.

Estrena de la Colla Infantil de Ball de Bastons de Vilanova i la Geltrú

Durant aquests vint-i-cinc anys han passat per la colla una cinquantena de bastoners, i actualment està composada per 22 balladors.

Durant el Vot del Poble, les colles de bastons de la ciutat ballen la coreografia anomenada “la boja” des de mitja rambla fins a la plaça de les Neus, on finalitza l’acte. Així doncs, per celebrar aquest aniversari, la Colla de Bastons Nois ballarà tota la Rambla sencera. L’acte, anomenat “La Gran Bogeria”, s’iniciarà sobre les 21’00h davant del monument a Francesc Macià, recorrerà els 1300metres de Rambla, i finalitzarà a la plaça de Sant Antoni.
L’Escola de Grallers de Sitges, els qui han acompanyat la colla durant tots els seus anys, també els acompanyaran en aquest acte amb més d’una trentena de grallers i timbalers per poder afrontar aquest repte.

25è aniversari del Ball de bastons Joves de Vilanova i la Geltrú

Un cop a la plaça Sant Antoni hi haurà una butifarrada popular a càrrec de la Colla de Bastons (Homes) de la ciutat, amb la presentació d’una botifarra commemorativa especial, i una Festa amb els dj’s Bass-tuners, els dj’s de la Colla de Bastons (nois).

Colla Jove de Ball de Bastons de Vilanova i la Geltrú a la Festa Major de 2011
Share This