La colla de Cintes de Vilanova estrena un ball nou amb motiu del seu 30è aniversari

El 3 d’agost es donarà a conèixer a la població, després d’una cercavila en què participaran altres balls de Cintes del Garraf i el Baix Penedès

El grup de Cintes de l’Agrupació de Balls Populars estrena aquesta Festa Major un ball nou. Es tracta del ‘Ball de Cintes de Vilanova’ i s’ha creat amb motiu del 30è aniversari de la colla. El coreògraf Jose Luis Enríquez ha estat l’encarregat de dissenyar aquesta dansa que agafa influències d’altres balls tradicionals de la ciutat. Tota ella té un ritme trepidant i hi predominen els moviments àgils i les figures vistoses. La música, a més, és molt rica i té un aire que recorda a la sardana. De fet, l’ha compost l’intèrpret de tenora i compositor de sardanes Jordi Paulí, que a la vegada és professor de l’Escola de Música de Vilanova.

«Fa molts anys que estem demanant un ball nou perquè només en tenim un i teníem ganes de canviar una mica», explica Paula López, una de les actuals caps de colla del Ball de Cintes de Vilanova. Aquest ball, que forma part de l’Agrupació de Balls Populars, va aparèixer per primer cop a la Festa Major de Vilanova l’any 1986 i és una versió del Ball de Cintes de les Presses de la comarca de la Garrotxa. Ara, 30 anys més tard, la colla vilanovina ha decidit impulsar una nova dansa que segueix tenint com a element principal la cinta però que tindrà com a característica «el fet de ser originària i única de Vilanova», afegeix Anna Poch, també cap de colla.

L’estiu passat, els membres del Ball de Cintes van començar a treballar en la creació d’aquest ball. Es van posar en contacte amb el coreògraf Jose Luis Enríquez, que ja havia muntat altres danses d’estil tradicional per la Festa Major de Vilanova com el ‘Dos i quinze’ del Ball de Nans i algunes coreografies de la Cercavila de l’Imaginari. En aquesta ocasió, va optar per un ball amb dues parts ben diferenciades i un ritme trepidant. «Els dansaires van trenant amb les cintes i fan un dibuix molt vistós amb moviments àgils», comenta Enríquez, que afegeix que per dissenyar-lo s’ha inspirat, en part, en els passos i les figures d’altres balls populars de la vila.

L’estrena del ‘Ball de Cintes de Vilanova’

El 3 d’agost es donarà a conèixer aquest ball a la població, en un acte que vol celebrar el 30è aniversari de la colla de Cintes de Vilanova. A les 7 de la tarda a la plaça de les Cols començarà una cercavila que comptarà amb 4 grups convidats: el Ball de Cintes del Vendrell, de les Roquetes, de Ribes i de l’Agrupació de Balls Populars de Sitges. Tots ells recorreran la rambla Principal, la plaça de la Vila i el carrer Caputxins per acabar a la plaça de Sant Antoni. Allà, els grups faran una exhibició i, en acabar, es presentarà el nou ‘Ball de Cintes de Vilanova’

Share This