El Ball de Diables petits i mitjans de Vilanova renovarà els seus vestits en el seu 40 aniversari

L’Agrupació ha obert una subscripció popular aquest mes d’abril on la gent que ho vulgui podrà fer la seva aportació econòmica per poder finançar els nous vestits, una reproducció d’una pintura d’en Martí Valero

El Ball de Diables petits i mitjans de Vilanova renovarà els seus vestits en el seu 40 aniversari. L’Agrupació de Balls Populars ha obert una subscripció popular aquest mes d’abril on la gent que ho vulgui podrà fer la seva aportació econòmica per poder finançar els nous vestits, una reproducció d’una pintura d’en Martí Valero.

I és que l’Agrupació de Balls Populars està d’aniversari. Els primers anys de la creació de l’entitat, l’any 1979, es van recuperar la majoria dels balls perduts a Vilanova és per això que actualment molts d’ells celebren els 40 anys: 40è+1 del Ball de Diables petits i mitjans, 40è del Ball de Cercolets, 40è del Ball d’en Joan de Serrallonga, 75è de la recuperació de la Mulassa Boja i estrenaran vestits el Ball de diables i els Ball de Nans

Aquest any l’Agrupació organitzarà diferents actes per celebrar els aniversaris i també la renovació de vestuari de balls que actualment estan molt malmesos, per exemple, el del ball de Diables, que va néixer junt amb el Drac Barrina l’any 1981. L’any 2021 any de 40è aniversari, i degut a la pandèmia no es va poder celebrar i és per això que els dos balls han decidit fer-ho aquest any, el proper dia 31 de juliol.

Els vestits dels diables tenen una durada més o menys de 10 anys. La última artista que els va pintar va ser la Roser Amela, anteriorment van ser pintats per Abel Masana, Francesca Calaf, Martí Valero.

Share This