Cap de setmana carregat de sortides

El Ball de Pastorets va ballar a l’Arboç, la Milana a Torredembarra, i els Nans i les Mulasses a la Copa Amèrica de Vilanova i la Geltrú.

15è aniversari de la recuperació del Ball dePastorets de l’Arboç

El passat dissabte dia 17 de setembre, el Ball de Pastorets va participar en la celebració del 15è aniversari de la recuperació del ball de pastorets de l’Arboç, i el 10è aniversari de la creació del grup infantil.

La Cercavila on també hi va participar el Ball de Pastorets infantil de Ribes, es va iniciar davant de l’ajuntament amb una exhibició de tots els grups participants i seguidament una cercavila pels carrers de l’Arboç, que va retornar a l’ajuntament per finalitzar amb una ballada conjunta.

La celebració es va fer durant tot el dia, amb un dinar de germanor, cercavila i un ball posterior amb DJ’s.

 

Des de l’Agrupació de Balls Populars de Vilanova i la Geltrú volem felicitar al ball de Pastorets de l’Arboç pel seu aniversari!

30è aniversari de l’ Àliga de Torredembarra

El dissabte 16 de setembre, la Milana va anar a Torredembarra per celebrar el 30è aniversari de la seva àliga.

Durant tot el matí, els torrencs i torrenques van poder visitar l’exposició d’àligues que hi havia a la Torre de la Vila, on a part de la Milana, també van poder veure les àligues de Torredembarra, Vendrell, Montblanc i Vilafranca del Penedès.

Posteriorment, a 2/4 de 7 de la tarda, les colles participants, varen anar a recollir els elements i dirigir-se cap a la Plaça Mossen Joaquim Boronat. Un cop allà, feta la foto de família, varen començar el cercavila pels carrers de Torredembarra fins a la Plaça del Castell, on cada colla va realitzar el seu ball de lluïment. Seguidament els organitzadors van donar un recordatori de l’acte a cada colla.

Per finalitzar la trobada, varen fer una ballada conjunta al ritme d’ Amparito Roca.

Des de l’Agrupació de Balls populars volem felicitar a l’Àliga de Torredembarra pels seus 30 anys i donar l’enhorabona als organitzadors!

37a Regata preeliminatòria de la Copa Amèrica

El diumenge 17 de setembre el Ball de Nans i el de la Mulassa vàren participar en un dels actes de la 37a Regata preeliminatòria de la Copa Amèrica que va tenir lloc al port de Vilanova i la Geltrú.

L’acte va consistir en una exhibició de bestiari i cultura populars de la ciutat, moment on es van lluir els balls més típics, com el Ball de Nans i les Mulasses; tot mostrant al món una petita representació de la nostra cultura popular.

L’acte va consistor en una cercavila fins al village, on varen poder mostrar els balls de la plaça i fer una exhibició final conjunta amb el Drac Barrina de la Geltrú, la carpa Juanita i el Porró, els gegants petits i els falcons.

Share This